CZEKOLADOWO-FASOLOWE FIT BABECZKI BEZ CUKRU I MĄKI
Cudownie przepyszne, wilgotne , pełne czekady i rodzynek ciacho.
Bardzo szybkie i mega łatwe, dla wszystkich maniaków fit-przekąsek, pozbawione mąki i cukru.
Z fasoli...
Tak...
Uwielbiam takie eksperymenty i nieoczywiste składniki i wcale nie jestem zdziwiona popularnością tego przepisu.
Idealne na wszystkie gorsze dni i złe nastroje czekoladowo - fasolowe, zaskakujące, 30 minutowe babeczki.
SKŁADNIKI:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 jajka
- 2 banany
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1,5 łyżki oleju (kokosowy, rzepakowy)
- pół kostki posiekanej gorzkiej czekolady
- pół szklanki rodzynek
PRZYGOTOWANIE:
- włączam piekarnik na 180 stopni
- blenduję fasole
- dodaję do fasoli resztę składników i wszystko jeszcze raz blenduję
- dorzucam posiekaną czekoladę i rodzynki
- nakładam do papilotek
Piekę ok. 20 minut - 180 stopni C.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz