JAGLANO-KOKOSOWE BEZCUKROWE PRALINKI
Kokosowe pralinki, czyli esencja moich smakowych upodobań, mojej miłości do tego wyjątkowego orzecha i ukochanej kaszy jaglanej.
Cudowne, pełne aromatu białe kulki, są kolejnym pomysłem na zdrowe, bezcukrowe, wypełnione wieloma wartościami odżywczymi słodkościami.
SKŁADNIKI:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 5-6 łyżek miodu
- 1 szklanka wiórek do obtaczania kuleczek
WYKONANIE:
- wsypuję kaszę na sito, płukam ją kilkakrotnie pod bieżącą wodą (dzięki temu nie będzie miała goryczki)
- do rondelka wlewam mleko kokosowe, wsypuję kaszę i gotuję na bardzo małym ogniu pod przykryciem (do wchłonięcia mleka)
- gdy kasza przestygnie blenduję ją z wiórkami i miodem.
- formuję kulki i obtaczam je w pozostałych wiórkach kokosowych
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz