BRZOSKWINIOWE "WODNE" LODY
Idealna ochłoda i osłoda na upalne dni, zimne, słodkie, i soczyste lody, które niczym nie odstają od ich sklepowych odpowiedników.
Nasza praca przy ich wykonaniu jest naprawdę minimalna, wystarczy obrane owoce wrzucić do blendera, ewentualnie dosłodzić i po chwili chyc! - do foremek ( to nawet mogą być kubeczki po jogurtach). Jedynie czas oczekiwania może mieć sobie dużo do zarzucenia - lody muszą mrozić się parę dobrych godzin, dlatego najlepiej zrobić wieczorem, by dać im cała noc spokoju w zamrażarce.
Spróbuj też lodów kremowych z bananami, oraz sorbetu
SKŁADNIKI:
- brzoskwinie - dowolna ilość ( na moje foremki - 6 szt. -potrzebuję 1 kilogram)
- miód- w zależności od słodyczy brzoskwiń ( u mnie 2 - 4 łyżki)
- 2 łyżki soku z cytryny - dla podkręcenia smaku
WYKONANIE:
- brzoskwinie sparzam ( aby łatwiej obrac ze skórki), obieram i bez pestek wrzucam do blendera
- blenduję, dodaję miód i sok do smaku, mieszam
- przelewam do foremek
- zostawiam w zamrażalce na noc, aby porządnie się zmroziły.
Komentarze
Prześlij komentarz