SORBET BRZOSKWINIOWY - NAJPROSTSZE, NAJLEPSZE I NAJZDROWSZE LODY

lody bez cukru  LODY Z SAMYCH OWOWCÓW LODY  TYLKO Z BRZOSKWIŃ


Sorbet lodowy jest dla mnie najlepszą formą orzeźwienia jakie mogą nam zapewnić owoce w upalne, letnie dni.
To lody genialne w swojej prostocie, w stu procentach naturalne, pyszne, lekkie i zdrowe..
Ważne jest, by wcześniej zamrozić obrane i wypestkowane brzoskwinie, blendowanie takich właśnie owoców zapewni nam to, iż nasze lody, nawet gdy będziemy je przechowywać dłużej  w zamrażarce, będą miały odpowiednią konsystencję i ich porcjowanie nie sprawi nam kłopotu.
Spróbuj również kremowych lodów z bananami, oraz  wersji do foremek -  brzoskwiniowych wodnych lodów.


Dzień wcześniej mrożę obrane i pokrojone brzoskwinie ( dobrze zamrozić większą ilość, przydadzą się na lody i koktajle).


lody bez cukru  LODY Z SAMYCH OWOWCÓW LODY  TYLKO Z BRZOSKWIŃ



SKŁADNIKI:
  • brzoskwinie - dowolna ilość
  • miód ( lub inne słodzidło) do smaku - w zależności od słodyczy owoców
  • sok z cytryny - dla podkręcenia smaku

WYKONANIE:
  1. mrożone owoce blenduję (dobrze jest robić mniejsze porcje, by owoce nie rozmrażały się za bardzo), dodaję miód i sok z cytryny
  2. można jeść od razu lub przełożyć do pojemnika i przechowywać w zamrażarce.

Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebook
Obserwuj mnie na Instagramie
mytastepol.com
Przepisy kulinarne
Serwis kulinarny - Katalog Smaków