JAGLANO-KOKOSOWE BEZCUKROWE PRALINKI



Kokosowe pralinki, czyli esencja moich smakowych upodobań, mojej miłości do tego wyjątkowego orzecha i ukochanej kaszy jaglanej.
Cudowne, pełne aromatu białe kulki, są kolejnym pomysłem na zdrowe, bezcukrowe, wypełnione wieloma wartościami odżywczymi słodkościami.




SKŁADNIKI:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 5-6 łyżek miodu
  • 1 szklanka wiórek do obtaczania kuleczek

WYKONANIE:
  1. wsypuję kaszę na sito, płukam ją kilkakrotnie pod bieżącą wodą (dzięki temu nie będzie miała goryczki)
  2. do rondelka wlewam mleko kokosowe, wsypuję kaszę i gotuję na bardzo małym ogniu pod przykryciem (do wchłonięcia mleka)
  3. gdy kasza przestygnie blenduję ją z wiórkami i miodem.
  4. formuję kulki i obtaczam je w pozostałych wiórkach kokosowych



SMACZNEGO!


Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebook
Obserwuj mnie na Instagramie
mytastepol.com
Przepisy kulinarne
Serwis kulinarny - Katalog Smaków