PROSTE DOMOWE LODY BANANOWE Z CZEKOLADĄ I RODZYNKAMI ( BEZ MASZYNKI)
Ile przyjemności w upalny dzień może przynieść nam banan?
Banan zamrożony, następnie zblendowany, najeżony ulubionymi dodatkami, tworzący cudowne, kremowe, domowe lody.
Może nie otrzymamy efektu puszystych lodów jak ze sklepowego pudełka , ale co z tego! Świadomość, iż to są zdrowe, własnoręcznie wykonane, zimne słodkości, jest bezcenna.
SKŁADNIKI:
- dojrzałe banany ok. 1,5 kg (obrane, pokrojone i zamrożone)
- 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
- 1/2 tabliczki czekolady ( u mnie gorzka)
- 1/2 szklanki rodzynek
WYKONANIE:
- blenduję zamrożone banany, gdy są za mało słodkie dodaję miód
- dorzucam resztę składników i jeszcze chwilę mieszam
- lody można od razu wcinać, lub schować do pojemnika i umieścić w zamrażarce
- aby ładnie się gałkowały wyciągam je z zamrażarki ok. pięć minut przed podaniem
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz