SORBET BRZOSKWINIOWY - NAJPROSTSZE, NAJLEPSZE I NAJZDROWSZE LODY
Sorbet lodowy jest dla mnie najlepszą formą orzeźwienia jakie mogą nam zapewnić owoce w upalne, letnie dni.
To lody genialne w swojej prostocie, w stu procentach naturalne, pyszne, lekkie i zdrowe..
Ważne jest, by wcześniej zamrozić obrane i wypestkowane brzoskwinie, blendowanie takich właśnie owoców zapewni nam to, iż nasze lody, nawet gdy będziemy je przechowywać dłużej w zamrażarce, będą miały odpowiednią konsystencję i ich porcjowanie nie sprawi nam kłopotu.
Spróbuj również kremowych lodów z bananami, oraz wersji do foremek - brzoskwiniowych wodnych lodów.
Dzień wcześniej mrożę obrane i pokrojone brzoskwinie ( dobrze zamrozić większą ilość, przydadzą się na lody i koktajle).
SKŁADNIKI:
- brzoskwinie - dowolna ilość
- miód ( lub inne słodzidło) do smaku - w zależności od słodyczy owoców
- sok z cytryny - dla podkręcenia smaku
WYKONANIE:
- mrożone owoce blenduję (dobrze jest robić mniejsze porcje, by owoce nie rozmrażały się za bardzo), dodaję miód i sok z cytryny
- można jeść od razu lub przełożyć do pojemnika i przechowywać w zamrażarce.
Komentarze
Prześlij komentarz