TRZY SPOSOBY NA NAJLEPSZE DOMOWE LODY Z BRZOSKWIŃ (BEZ CUKRU I BEZ MASZYNKI)
Wertują zakamarki internetu, próbując różnych sposobów na domowe, zdrowe, bezcukrowe lody znalazłam trzy idealne metody, które pozwalają cieszyć się naturalnym smakiem owoców, dzieciaki mogą je jeść bez ograniczeń, a co ważne dla mnie, są miękkie i zaraz po wyjęciu z zamrażarki bardzo łatwo się porcjują, co- w przypadku lodów wykonywanych bez maszynki- jest trudne do osiągnięcia.
Domowe lody to taki letni przysmak do którego nie trzeba długo namawiać.
Potrzebne nam tylko owoce, słodkie i soczyste, coś by je dosłodzić - to wtedy, gdy słodycz owoców jest niewystarczająca, aby w naszych kubkach smakowych zawrzało od euforii - blender i dowolne foremki, pojemniczki.
Proces tworzenia jest wyjątkowo prosty i szybki, jedynie czas oczekiwania może być ciężką próbą naszej cierpliwości. Lody potrzebują długich godzin leżakowania w zamrażarce, dlatego ja, kręcę je wieczorem, by w spokoju zamroziły się przez całą noc.
Zapraszam na moje ulubione lody
Komentarze
Prześlij komentarz