BABECZKI MEGA CZEKOLADOWE
Moja miłość do czekolady nigdy nie przeminie, więc rozpływające się w ustach
przepyszne babeczki z roztopionej czekolady, dodatkowo wypełnione jej kawałkami, mogę śmiało Wam polecić.
Naturalnie można upiec je w zwykłych papilotkach, ale forma mini bab jest idealna, aby włożyć do wielkanocnego koszyczka. Polecam też mini mazurki Mazurek czekoladowo - kajmakowy
SKŁADNIKI:
- tabliczka deserowej i białej czekolady
- 4 łyżki kakao
- szklanka cukru pudru
- 200 g. masła
- 150 ml. mleka
- 1,5 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- roztapiam ciemną czekoladę w kąpieli wodnej, dodaję masło i stopniowo ciepłe mleko
- włączam piekarnik na 170 stopni C.
- mąkę przesiewam, dodaję cukier, proszek do pieczenia i sól
- jajka ubijam z ekstraktem z wanilii
- białą czekoladę siekam na kawałeczki
- ostudzoną czekoladę, jajka i posiekaną czekoladę dodaję do mąki i dokładnie mieszam
- nakładam do papilotek
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz