BABECZKI MEGA CZEKOLADOWE




 Moja miłość do czekolady nigdy nie przeminie, więc rozpływające się w ustach
przepyszne babeczki z roztopionej  czekolady, dodatkowo wypełnione jej  kawałkami, mogę śmiało Wam polecić.

 Naturalnie można upiec je w zwykłych papilotkach, ale forma mini bab jest idealna, aby włożyć do wielkanocnego koszyczka. Polecam też mini mazurki  Mazurek czekoladowo - kajmakowy







 SKŁADNIKI:

  • tabliczka deserowej i białej czekolady
  • 4 łyżki kakao
  • szklanka cukru pudru
  • 200 g. masła
  • 150 ml. mleka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
 WYKONANIE:
  1. roztapiam ciemną czekoladę w kąpieli wodnej, dodaję masło i stopniowo ciepłe mleko
  2. włączam piekarnik na 170 stopni C.
  3. mąkę przesiewam, dodaję cukier, proszek do pieczenia i sól
  4. jajka ubijam z ekstraktem z wanilii
  5. białą czekoladę siekam na kawałeczki
  6. ostudzoną czekoladę, jajka i posiekaną czekoladę dodaję do mąki i dokładnie mieszam
  7. nakładam do papilotek 
Piekę ok 15 minut do suchego patyczka



SMACZNEGO!











Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebook
Obserwuj mnie na Instagramie
mytastepol.com
Przepisy kulinarne
Serwis kulinarny - Katalog Smaków