MIGDAŁOWE PRALINY Z ŻURAWINĄ PROSTE I ZDROWE
W nagłej potrzebie zjedzenia czegoś słodkiego ratują mnie właśnie takie przepisy.
Szybko, zdrowo, bez zbędnych komplikacji i najważniejsze - bez wyrzutów sumienia.
Migdałowa masa fajnie lepi się do rąk, więc śmiało można wykorzystać do pomocy małe łapki naszych dzieciaków.
Pralinki powinny poleżeć trochę w lodówce, aby smaki się wymieszały i sobą przeszły, ale u nas połowa kuleczek znika zanim zdążą się porządnie schłodzić.
Praliny
- 2 szklanki mąki migdałowej- zblendowanych migdałów (200g.)
- 4 łyżki miodu
- 1 łyżeczka soku z limonki
- garść żurawiny suszonej
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- do miski wrzucam migdały, miód, żurawinę i sok z limonki
- mieszam wszystko ręką i formuję kuleczki
- obtaczam w wiórkach kokosowych
- wstawiam na 1-2 godziny do lodówki.
SMACZNEGO!
Dzięki Anetko,zawsze robią furorę :).Pójdę na łatwiznę i poczekam na inne pralinki :)Kasia
OdpowiedzUsuń