POLEWA LUSTRZANA
Polewa prosta i szybka w wykonaniu, pozwala na bardzo efektowne wykończenie tortu.
Podane składniki wystarczą na oblanie jednego tortu.
W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości,
a tu znajdziesz przepis na torcik.
SKŁADNIKI:
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżki wody
- 60 ml. śmietany kremówki 36%
- 30 g. glukozy
- szczypta barwnika
- 100 g. białej czekolady
PRZYGOTOWANIE:
- żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam
- w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik
- kiedy się rozpuszczą dokładam połamana czekoladę, mieszajac podgrzewam do rozpuszczenia się czekolady
- podgrzewam chwilkę żelatynę i dodaję do rondelka, mieszam i po chwili, gdy ostygnie, oblewam nią tort
Komentarze
Prześlij komentarz