POLEWA LUSTRZANA






Polewa prosta i szybka w wykonaniu, pozwala na bardzo efektowne wykończenie tortu.
Podane składniki wystarczą  na oblanie jednego tortu.
W celu ozdobienia mojego tortu podwoiłam ilości,
a tu znajdziesz przepis na torcik.


SKŁADNIKI:
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • 2 łyżki wody
  • 60 ml.  śmietany kremówki 36%
  • 30 g. glukozy
  • szczypta barwnika
  • 100 g. białej czekolady

PRZYGOTOWANIE:
  1. żelatynę rozpuszczam w wodzie, odstawiam
  2. w rondelku podgrzewam ciągle mieszając śmietankę, glukozę i barwnik
  3. kiedy się rozpuszczą dokładam połamana czekoladę, mieszajac podgrzewam do rozpuszczenia się czekolady
  4. podgrzewam chwilkę żelatynę i dodaję do rondelka, mieszam i po chwili, gdy ostygnie, oblewam nią tort
SMACZNEGO!

Komentarze

Popularne posty

Polub mnie na Facebook
Obserwuj mnie na Instagramie
mytastepol.com
Przepisy kulinarne
Serwis kulinarny - Katalog Smaków